Først i landet med gratis matkasser til ungdomsskoler!

Matkassa Lokkemat ble en kjempesuksess allerede i første forsøk!

Utvalgte ungdomsskoler i regionen har mottatt fiks ferdige matkasser med tilhørende oppskrifter og instruksjonsfilmer. Menyen bestående av vårruller, asiatisk kyllingsuppe og pannacotta er et innovativt tiltak for å skape interesse for matfagene i videregående. Klikk for stort bildeElever fra Svelvik ungdomsskole

Først i Norge!

- Vi tror vi er den første videregående skolen i landet som tilbyr ungdomsskolene matkasser på denne måten. Konseptet Matkassa Lokkemat skal nå videreutvikles. Vi går inn i et samarbeid med noen ungdomsskoler knyttet til faget mat og helse, der målet er å skape til økt interesse for matfagene. I tillegg er det er mye læring for våre egne elever å bidra i forarbeid, utvikling av oppskrifter og instruksjonsfilmer, forteller avdelingsleder Lars Søraas Grønhovd fornøyd.

Matkasser har blitt til merkevare for flere bedrifter, det har avdeling for restaurant- og matfag også ambisjoner om for sin matkasse. - Åssidens matkasse heter selvfølgelig Matkassa Lokkemat, oppkalt etter navnet på matutsalget vårt i Bygg F, et tilbud som er anerkjent etter salg av kvalitetsvarer i mange år, sier Søraas Grønhovd.

Fornøyde mottakere

Rektor Kirsten Johnsrud fra Svelvik ungdomsskole er tydelig fornøyd med matkassene de mottok i uke 6: -Tusen takk for matkassene vi mottok til Svelvik ungdomsskole! Lærerne kastet seg raskt rundt, det ble ettermiddagsundervisning for en klasse og endring av timeplaner for de andre. Alle tiendeklassingene får en økt med matlaging med hilsen fra Åssiden videregående skole. Dette ble tatt godt imot! Et hyggelig innslag i en koronapreget skolehverdag. Det var tydelig elevene koste seg, både med matlaging og maten, uttrykker rektoren i en takkehilsen.