Åssiden-elev har gitt ut bok!

-Det føles helt fantastisk! Jeg har alltid hatt en drøm om å bli forfatter. Jeg blir helt målløs av tanken på at jeg faktisk kan kalle meg for forfatter, sier Rahma Hamed som i høst er aktuell med bokutgivelse.Klikk for stort bilde

Åssiden-eleven debuterer denne høsten med den personlige romanen Å samle solstråler fra Mosul til Drammen. Thrilleren er basert på egne opplevelser fra krigsherjede Irak og erfaringer med å tilpasse seg et nytt samfunn i Norge.

Krigstraumer

-Boken handler om konsekvensene av å bære traumer fra krig i en tidlig barndom, falle for fristelser og gjøre mange feil. Det er også en sårbar og åpen fortelling om å nå bunnen for å finne veien til seg selv, forteller Hamed.

I romanen skildrer hun åpenhjertig de usynlige sårene barn som opplever krigshandlinger må leve med.

-Jeg opplevde de første 5 årene mine i en krigssone i Mosul, Irak. Jeg flyttet til Norge og håper på et bedre liv, lysere framtid og trygge hverdager. Jeg innså dessverre at man kan dra fra krigen, men krigen drar aldri fra deg.Klikk for stort bilde

Et bein i hver kultur

Selv om omgivelsene i Norge er tryggere beskriver Hamed at et nytt land også har bydd på nye utfordringer. I tillegg til krigstraumer, er det å leve et liv der man parallelt er en del av to svært ulike kulturer er en viktig tematikk i romanen.

-I Norge møtte jeg en ny «krig» jeg brukte 15 år på å komme meg ut av. Jeg lærte gjennom livet at ungdommer må gjøre feil for å finne seg selv, spesielt muslimske jenter. Vi får alltid beskjed om å være perfekte. Det er galt, forteller hun.

Ny muligheter

Gjennom bokutgivelsen har flere dører åpnet seg og Hamad ser lyst på fremtiden.

-Jeg har mange planer for tiden, og jeg gleder meg over ALLE sammen. Jeg har nå begynt å holde foredrag, og hadde mitt første hos Mental Helse Ungdom. Jeg blitt kontaktet av flere psykologer, og en av ga meg jobb. Det blir som en slags opplæring for fremtiden min. Jeg ønsker jo å utdanne meg som psykolog, avslutter hun.