Aktuelt

Søke skoleplass til høsten?

Alle elever i Viken kan søke på alle de fylkeskommunale videregående skolene i Viken. 

Kontrabeskjed: Nok en uke på rødt nivå

Oppdatert 24.01 kl. 12.25. Også uke 4 må gjennomføres på rødt nivå. Det besluttet kommuneoverlegen fredag kveld. Bakgrunnen er smitteutbruddet i Nordre Follo, der en mer smittsom variant av koronaviruset er påvist.       

Tre ønsker fra Brakar

Flere elever på skolen betyr mer trykk på kollektivtransporten. Busselskapet Brakar har i den forbindelse tre oppfordringer til sine passasjerer .   

Gult nivå fra 25. januar

Åssiden videregående skole skal drives på gult nivå fra mandag 25. januar. Det betyr at alle elever skal møte på skolen hver dag og følge ordinær timeplan. Avgjørelsen ble tatt av kommuneoverlegen onsdag 20.januar  

Søke Åssiden? Her finner du videopresentasjoner av avdelingene!

Vurderer du å bli tømrer, elektriker, bilmekaniker, kokk eller frisør? Kanskje er en karriere i mediebransjen eller helsevesenet noe for deg? På Åssiden videregående skole tilbyr vi en rekke spennende yrkesfag! Ta en kikk på hva som venter om søker deg til en av våre avdelinger! Filmene er laget av våre elever på medier og kommunikasjon.

Rødt nivå til 22. januar

Kommuneoverlegen besluttet mandag å forlenge perioden med rødt tiltaksnivå ytterligere en uke. For Åssiden videregående betyr det at skolen vil drives på rødt nivå til og med 22. januar. Informasjon om timeplan med tidspunkter for oppmøte og digital hjemmeskole får elevene av sin kontaktlærer.    

Skole og korona – hvem avgjør om skolen skal stenge?

– Viken fylkeskommune som skoleeier har ikke myndighet til å stenge en skole. Den beslutningsmyndigheten ligger til lokal helsemyndighet og ikke til fylkeskommunen eller den enkelte skole.

På tide å søke videregående opplæring

Har du planer om å ta videregående utdanning i skoleåret 2021-2022 bør du starte søkeprosessen nå. Alle som søker videregående opplæring, søker via nettjenesten  vigo.no . I VIGO får du også svar på søknaden din.    

Frist for å levere dokumentasjon for fravær

Julehilsen fra rektor

Kjære venner av Åssiden videregående skole!    Det stunder mot avslutning av 2020 og juleferien står for døren. Dette året ble helt annerledes enn noen kunne tenke seg, både for elever, foresatte, samarbeidspartnere og ansatte. Til tross for mange og store utfordringer har vi erfart at vi har fått skoledagen til å fungere. Jeg vet at mange har opplevd situasjonen som svært krevende. Dere har vist fleksibilitet, utholdenhet og ikke minst en stor vilje til å stå opp for hverandre. Jeg er virkelig stolt av hva vi har fått til. Til hver og en av dere ønsker jeg å si tusen takk for ditt bidrag til at høsten 2020 ble så bra som den ble! Nå håper jeg julen kan gi deg og dine en god og fredfylt avslutning på 2020, og så tror og håper vi på et 2021 hvor vi sammen ser mot lysere dager. Varm julehilsen fra rektor Ann-Mari    

Skolens støttefunksjoner

    Hvordan komme i kontakt med helsesykepleierne og skolens øvrige støttefunksjoner?

Dette kan foresatte se i Visma!

Her er en oversikt over hva foresatte har tilgang til i Visma InSchool!

Rødt tiltaksnivå til og med 15. januar

Kommuneoverlegen har i dag besluttet at også de videregående skolene i Drammen skal drive opplæring på rødt tiltaksnivå første halvdel av januar. For våre elever vil det si at skolehverdagen vil fortsette som en blanding av opplæring på skolen og digital hjemmeundervisning til og med fredag 15.januar.     

Bli kjent med elevrådslederen!

Oda Kløverød Thon (17) er skolens elevrådsleder. Hun er opptatt av elevenes rettigheter og vil jobbe for å skape best mulig kommunikasjon mellom elever og ansatte på Åssiden.      

Tett samarbeid med næringslivet - Ny maskin til elektrofag

-Med denne maskinen kan vi jobbe med mange kompetansemål på tvers av fagområder innen elektrofag, sier lærer Tom-Erik Eng. Han og elevene på automasjonsteknologi er fornøyd med den kostbare maskinen, som avdelingen nettopp har fått donert av samarbeidspartner Mills AS avd. Drammen.   

Oppmøteplan for uke 51

Oppdatert fredag 11.desember.  Uke 51 blir en ny uke på rødt nivå. Opplæringen blir organisert som en blanding av undervisning med fysisk oppmøte på skolen og digital hjemmeskole. Her er avdelingenes planer for oppmøte i uke 51:          

Siste skoledag er tirsdag 22. desember

Siste skoledag er tirsdag 22. desember. Dagen gjennomføres som klassevise samlinger digitalt, der formålet er å få til en hyggelig og sosial juleavslutning.     

Rødt nivå til juleferien

Tirsdag 1.desember besluttet kommuneoverlegen i Drammen at vi skal fortsette skoledriften på rødt nivå frem til juleferien.  

Ønskeliste: Tre nye kollegaer

Kunne du tenke deg å jobbe administrativt i Vikens største yrkesfaglige skole? Eller kanskje bli yrkesfagsmotivator for de eldste elevene våre? Vi har flere spennende stillinger ledig!  

Samfunnskontrakt for flere læreplasser signert!

Mandag signerte Viken fylkeskommune og viktige samarbeidspartnerne en samfunnskontrakt for å sikre flere læreplasser. Åssiden-rektor Ann-Mari Henriksen undertegnet avtalen på vegne av alle fylkets videregående skoler.     

Til toppen