Aktuelt

Avlysning av eksamen

Her kan du finne informasjon om eksamen ved Åssiden videregående skole våren 2021. 

Ungdata-undersøkelsen gjennomføres i uke 10-12

Her kan du lese om formål med undersøkelsen, gjennomføring, om deltagelse og personvern.

Først i landet med gratis matkasser til ungdomsskoler!

Matkassa Lokkemat  ble en kjempesuksess allerede i første forsøk!  Utvalgte ungdomsskoler i regionen har mottatt fiks ferdige matkasser med tilhørende oppskrifter og instruksjonsfilmer. Menyen bestående av vårruller, asiatisk kyllingsuppe og pannacotta er et innovativt tiltak for å skape interesse for matfagene i videregående.   

Nå kan du søke påbygging til studiekompetanse på kveldstid!

Har du yrkeskompetanse eller bestått fag-/svennebrev?       

Undersøkelse om skolemåltid

Denne uken gjennomføres frivillig spørreundersøkelse om skolemat ved Åssiden vgs.  

Gult nivå fra onsdag 3. februar

  Fra onsdag 3. februar vil skolen igjen drives etter gult smittevernnivå. Det ble klart lørdag formiddag, da regjeringen presenterte tiltakslettelser i sin pressekonferanse. 

Meld deg opp til privatisteksamen nå

Mangler du et fag, eller skal du forbedre en karakter? Frist for oppmelding til privatisteksamen våren 2021 er 1. februar. 

Søke Åssiden? Her finner du videopresentasjoner av avdelingene!

Vurderer du å bli tømrer, elektriker, bilmekaniker, kokk eller frisør? Kanskje er en karriere i mediebransjen eller helsevesenet noe for deg? På Åssiden videregående skole tilbyr vi en rekke spennende yrkesfag! Ta en kikk på hva som venter om søker deg til en av våre avdelinger! Filmene er laget av våre elever på medier og kommunikasjon.

Søke skoleplass til høsten?

Alle elever i Viken kan søke på alle de fylkeskommunale videregående skolene i Viken. For skoleåret 2021/2022 skal inntaket til Vg1 følge en nærskoleordning.

Kontrabeskjed: Nok en uke på rødt nivå

Oppdatert 24.01 kl. 12.25. Også uke 4 må gjennomføres på rødt nivå. Det besluttet kommuneoverlegen fredag kveld. Bakgrunnen er smitteutbruddet i Nordre Follo, der en mer smittsom variant av koronaviruset er påvist.       

Tre ønsker fra Brakar

Flere elever på skolen betyr mer trykk på kollektivtransporten. Busselskapet Brakar har i den forbindelse tre oppfordringer til sine passasjerer .   

Gult nivå fra 25. januar

Åssiden videregående skole skal drives på gult nivå fra mandag 25. januar. Det betyr at alle elever skal møte på skolen hver dag og følge ordinær timeplan. Avgjørelsen ble tatt av kommuneoverlegen onsdag 20.januar  

Rødt nivå til 22. januar

Kommuneoverlegen besluttet mandag å forlenge perioden med rødt tiltaksnivå ytterligere en uke. For Åssiden videregående betyr det at skolen vil drives på rødt nivå til og med 22. januar. Informasjon om timeplan med tidspunkter for oppmøte og digital hjemmeskole får elevene av sin kontaktlærer.    

Skole og korona – hvem avgjør om skolen skal stenge?

– Viken fylkeskommune som skoleeier har ikke myndighet til å stenge en skole. Den beslutningsmyndigheten ligger til lokal helsemyndighet og ikke til fylkeskommunen eller den enkelte skole.

På tide å søke videregående opplæring

Har du planer om å ta videregående utdanning i skoleåret 2021-2022 bør du starte søkeprosessen nå. Alle som søker videregående opplæring, søker via nettjenesten  vigo.no . I VIGO får du også svar på søknaden din.    

Frist for å levere dokumentasjon for fravær

Julehilsen fra rektor

Kjære venner av Åssiden videregående skole!    Det stunder mot avslutning av 2020 og juleferien står for døren. Dette året ble helt annerledes enn noen kunne tenke seg, både for elever, foresatte, samarbeidspartnere og ansatte. Til tross for mange og store utfordringer har vi erfart at vi har fått skoledagen til å fungere. Jeg vet at mange har opplevd situasjonen som svært krevende. Dere har vist fleksibilitet, utholdenhet og ikke minst en stor vilje til å stå opp for hverandre. Jeg er virkelig stolt av hva vi har fått til. Til hver og en av dere ønsker jeg å si tusen takk for ditt bidrag til at høsten 2020 ble så bra som den ble! Nå håper jeg julen kan gi deg og dine en god og fredfylt avslutning på 2020, og så tror og håper vi på et 2021 hvor vi sammen ser mot lysere dager. Varm julehilsen fra rektor Ann-Mari    

Skolens støttefunksjoner

    Hvordan komme i kontakt med helsesykepleierne og skolens øvrige støttefunksjoner?

Dette kan foresatte se i Visma!

Her er en oversikt over hva foresatte har tilgang til i Visma InSchool!

Rødt tiltaksnivå til og med 15. januar

Kommuneoverlegen har i dag besluttet at også de videregående skolene i Drammen skal drive opplæring på rødt tiltaksnivå første halvdel av januar. For våre elever vil det si at skolehverdagen vil fortsette som en blanding av opplæring på skolen og digital hjemmeundervisning til og med fredag 15.januar.     

Til toppen